[wpml_language_selector_widget]

Onze stof Mellowood®

Onvergelijkbaar Premium, Maximaal Duurzaam

Wat is Mellowood® ?

Mellowood® is een unieke en duurzame stof en Armymeister® heeft daarop de exclusieve licentie. Wij vonden namelijk dat het beter kon. Zo is uit het liefdeshuwelijk tussen TENCEL™ en gecertificeerd biologisch katoen Mellowood® ontstaan. Mellowood® is daarom alleen en exclusief verkrijgbaar bij Armymeister. De voordelen zijn premium kwaliteit en maximale duurzaamheid, waar niets aan kan tippen.

Premium kwaliteit

Mellowood® is zacht als zijde, met een snelle vochtopname en sneldrogend, ventileert maximaal, is anti bacterieel, pilt of krimpt nauwelijks en behoudt ook na wassen de mooie kleur. Biologisch katoen geeft Mellowood® haar stevigheid. Zacht en stevig maakt het mooiste ondergoed.

Wij snappen dat het lastig is om stoffen met elkaar te vergelijken. Daarom zie je hieronder een makkelijk overzichtje:

Vergelijking met bamboe

Wij snappen dat bamboe vaak met Mellowood® wordt vergeleken, maar hierboven zie je dat deze nieuwe stof zowel op kwaliteit als op duurzaamheid de volgende stap na bamboe is.

Hoezo is Mellowood® maximaal duurzaam?

Zoals gezegd is Mellowood een combinatie tussen TENCEL™ en biologisch katoen. TENCEL™ wordt gemaakt door de Oostenrijkse firma LENZING™, wereldwijd voorloper in de duurzame productie van textiel. TENCEL™ is verkrijgbaar in de varianten Modal en Lyocell. Armymeister start met TENCEL™ Modal, waarbij 95% van de middelen om de vezels te maken wordt gerecycled. Mellowood® bestaat uit 68% TENCEL™ (uit Beechwood ofwel beukenhout), 28% Biologisch katoen en 4% Elastaan.

Een gigantische stap in duurzaamheid, zeker als je dit vergelijkt met katoen of bamboe viscose. Bij Lyocell gaat de recycling zelfs naar 100%. Productie van alle TENCEL™ vezels (uit cellulose) bespaart maximaal water en energie en is CO2 neutraal. De grondstoffen van de natuurlijke vezels (Beechwood ofwel beukenhout bij Modal en eucalyptushout bij Lyocell) zijn afkomstig van duurzaam beheerde kwekerijen en bossen. De vezels zijn biologisch afbreekbaar en zeer goed verfbaar (weinig milieubelasting). Biologisch katoen wordt zonder landbouwgif geteeld.

LENZING™ heeft de unieke blend van Mellowood® laboratorium getest en gecertificeerd. Mellowood® is ook als merk gedeponeerd. Zo wordt voorkomen dat niet duurzaam geproduceerde stoffen, of van mindere kwaliteit, zich voordoen als het origineel. Niemand wil fake. 

Patent / Octrooi op de meest duurzame stof

Mellowood® is zó bijzonder, dat ook is uitgezocht of patent mogelijk was op de bijzondere blend. De octrooi-gemachtigden waren unaniem positief. Het patent is ingediend en daar zijn we als exclusieve licentiehouder blij mee, Patent pending!

Het assortiment van Armymeister®

Armymeister® heeft zowel boxershorts als t-shirts toegevoegd aan zijn assortiment. Ben jij benieuwd naar de unieke kwaliteit van deze premium lijn in heren onderkleding? Bestel dan jouw onderkleding op Armymeister.com

Onvergelijkbaar Premium, Maximaal Duurzaam.

© 2020 Armymeister | Premium Mellowood® underwear | Privacybeleid | Algemene voorwaarden

3=2 KORTING

Onze introductie aanbieding: een gratis boxershort. Kijk op de pagina kortingscodes voor meer informatie.